Σεμινάριο Αϊκίντο με τον Κριστιάν Τισσιέ 7ο νταν

εικόνα άρθρου
Η σχολή Aikido Academy διοργανώνει διήμερο σεμινάριο Αϊκίντο με τον σενσέι Κριστιάν Τισσιέ 7ο νταν Αικικάι στις 11 και 12 Μαίου 2013.Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο στάδιο Αγίου Δημητρίου (Ελευθερωτών 25 και Χατζηβασιλείου)

Πρόγραμμα:

Σάββατο 11:00-13:00 και 15:30-17:30
Κυριακή 10:30-12:30

Κόστος:

Ολόκληρο 50€

Σάββατο   40€

Ένα μέρος 25€

Πληροφορίες: 210 9732896



Λίγα λόγια για τον σενσέι Κριστιάν Τισσιέ

Ο Christian Tissier γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1951 στο Παρίσι. Ξεκίνησε να ασκείται στο Aikido το 1962 με το Jean-Claude Tavernier και πολύ γρήγορα συνέχισε με το sensei Nakazono. Θεωρήθηκε αμέσως ως ένας ιδιαίτερα ικανός μαθητής, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 2ο Dan του απονέμεται από το δάσκαλό του το 1968, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Ήταν τον Ιανουάριο του 1969 που πραγματοποίησε το όνειρο του: ταξίδεψε στην Ιαπωνία, το παγκόσμιο κέντρο της τέχνης που είχε επιλέξει, για να συναντήσει και να προπονηθεί με τους μεγαλύτερους δασκάλους του Aikido. Ξεκίνησε για μια διαμονή 6 μηνών, για να μείνει, τελικά, στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου 7 χρόνια.

Εκπαιδεύτηκε με όλους τους δασκάλους του Aikikai και κυρίως με το Doshu, το Seigo Yamaguchi (ο οποίος αποτέλεσε αγαπημένος του δάσκαλος), το Mitsugi Saotome και το σεβάσμιο δάσκαλο Osawa, τεχνικό διευθυντή του Aikikai.
Θα εκπαιδευτεί παράλληλα στο Kenjutsu, καθώς, επίσης, και στο kick-boxing για διασκέδαση. Εκτός από τα μαθήματα στις πολεμικές τέχνες, ο Christian Tissier θα σπουδάσει Ιαπωνικά στο “Tokyo School of the Japanese Language” και στο “Sophia University”. Παράλληλα, για να κερδίζει τα προς το ζην, διδάσκει Γαλλικά στο λύκειο και στο Γαλλοϊαπωνικό Ινστιτούτο του Τόκιο.

Είναι στο 4ο Dan όταν αποφασίζει να επιστρέψει στο Παρίσι τον Ιούλιο του 1976. Ιδρύει, λοιπόν, στο Vincennes, στα προάστια του Παρισιού, τον κύκλο Christian Tissier (Cercle Christian Tissier) απ’ όπου θα βγουν πολυάριθμοι εκπαιδευτές και η πλειοψηφία των μελών του τεχνικού συμβουλίου της F.F.A.A.A..

Πάντα σε στενή επαφή με την Ιαπωνία, θα του απονεμηθεί το 5ο Dan το 1981 και το 6ο το 1986. Η Γαλλική επιτροπή του απονέμει το 7ο Dan το 1997 και η ίδια βαθμίδα από το Aikikai θα του απονεμηθεί από τον ίδιο το Doshu Kisshomaru Ueshiba, παρουσία του μελλοντικού διαδόχου του, του γιου του Moriterou Ueshiba, τον Ιανουάριο του 1998.

Πλέον, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους δασκάλους της τέχνης του Aikido, έχοντας δώσει πάνω από χίλιες μαύρες ζώνες και πραγματοποιώντας πολυπληθή σεμινάρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

 



 

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι