Σάρωσε τα μετάλλια η προΟλυμπιακή ομάδα στο πανίσχυρο διεθνές τουρνουά της Φουτζέιρα

εικόνα άρθρου
Στο σημαντικότερο σημείο της χρονιάς, το ελληνικό ταεκβοντό έδειξε τα... δόντια του, αναδεικνύοντας εκτός των άλλων και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία (σ.σ. σε Ουκρανία και Μαγιόρκα για την ώρα) στην προολυμπιακή ομάδα. Στο πανίσχυρο τουρνουά της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προολυμπιακή ομάδα κατάφερε να κατακτήσει ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο κατακτώντας σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που γίνεται ώστε οι αθλητές μας να έχουν την καλύτερη δυνατή κλήρωση στο τουρνουά που θα κρίνει την πρόκριση για το Τόκιο, τον Απρίλιο στο Μιλάνο.

Υπό την καθοδήγηση των προπονητών της προΟλυμπιακής ομάδας, Θοδωρή Ζηνέλη και Χρήστου Αλμασίδη και οι τρεις ελληνικές συμμετοχές (σ.σ. η Μητσοπούλου δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού) κατέκτησαν μετάλλιο. Στην κορυφή των -80 κιλών βρέθηκε ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου το 2019, Απόστολος Τεληκωστόγλου, ενώ δεύτερη στα -57 κιλά, ήταν η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στους Νέους το 2018, Φανή Τζέλη. Το χάλκινο μετάλλιο στα -68 κιλά όπου συμμετείχαν συνολικά... 42 αθλητές (!) κατέκτησε ο Κώστας Χαμαλίδης.
Η προΟλυμπιακή ομάδα, αναχωρεί αύριο για την Ιορδανία, όπου θα παραμείνει για προετοιμασία δύο εβδομάδων.

«Όλα κύλισαν κατ` ευχήν. Και οι τρεις αθλητές μας είχαν εξαιρετική αγωνιστική παρουσία. Παίξανε όλοι εκπληκτικούς αγώνες και κέρδισαν μεγάλα ονόματα του Παγκόσμιου ταεκβοντό. Κρίμα για την Τζέλη γιατί θα μπορούσε να είχε το χρυσό απέναντι στην Τουρκάλα αντίπαλό της», είπε ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας και ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Ζηνέλης.
«Τα τρία μετάλλια στο Φουτζέιρα αποτελούν το ιδανικό ξεκίνημα για τη χρονιά. Πήραμε τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, δεδομένου ότι το τουρνουά ήταν κατηγορίας G2, ενώ εκτός των άλλων κάναμε αισθητή την παρουσία μας, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια από τις κορυφαίες ασιατικές διοργανώσεις. Κρίμα για τη Μητσοπούλου που είδε όλο το πρωταθλημα από την κερκίδα λόγω τραυματισμού. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε κι αυτή να είναι στα μετάλλια. Τα πάντα όμως είναι μέσα το πρόγραμμα. Ας έχουμε υπομονή μέχρι την επόμενη διοργάνωση», κατέληξε ο κ. Ζηνέλης.

Απο επιστολή της ΕΛΟΤ στον ΠΟΠΤ
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι