Το 13ο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών«Χαρίζει Ζωή»

εικόνα άρθρου

To 13o Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη του Ναυπλίου και διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου, ενώνει τις δυνάμεις του με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών στον αγώνα ενάντια στη λευχαιμία και στα αιματολογικά νοσήματα.


Το φετινό πρωτάθλημα, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού ΚουνγκΦού, της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Κικ Μποξινγκ και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δ. Ναυπλίου, αφιερώνει τις δραστηριότητές του στους σκοπούς του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο αναπτύσσει ανά το πανελλήνιο δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, επιδεικνύοντας σημαντικό έργο στην εύρεση συμβατών εθελοντών δοτών για τους ασθενείς που χρειάζονται άμεσα μεταμόσχευση.


Η πρωτοβουλία εκφράζει τη θέληση των διοργανωτών του Πρωταθλήματος να συστρατευθούν στον αγώνα που κάνουν πολλοί συνάνθρωποι μας με τη λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιώντας στην προσπάθεια τους να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη μυελού των οστών.


Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του διημέρου διεξαγωγής του πρωταθλήματος εθελοντές δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας (Δεσμοί Αίματος), σε συνεργασία με στελέχη του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», θα αναπτύξουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών και αθλητών του φετινού Πρωταθλήματος στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που θα βρίσκεται στο στάδιο. Κορυφαία στιγμή αυτών των δράσεων θα αποτελέσει το μεσημέρι του Σαββάτου η εντός του σταδίου γνωριμία δωρητή μοσχεύματος με τον ασθενή που έλαβε το σωτήριο για τη ζωή του μόσχευμα, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό όλους τους παρευρισκόμενους – αθλητές και θεατές του Πρωταθλήματος – αυτόπτες μάρτυρες ενός κορυφαίου γεγονότος που τιμά τη ζωή, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τον άνθρωπο.


×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι