Εισαγωγή στο Σιν γι τσουάν από το Α.Σ Βόρειος Αετός

εικόνα άρθρου
Έναν νέο κύκλο μαθημάτων αφιερωμένο αποκλειστικά στη κινέζικη πολεμική τέχνη του Σιν γι τσουάν ξεκινάει ο Α.Σ Βόρειος Αετός. Τα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη 18.00-19.00 και Πέμπτη 20.30-21.30 στην έδρα του συλλόγου, Μεσογείων 269,Αθήνα.

Τα μαθήματα αφορούν αρχάριους μαθητές που ενδιαφέρονται να συγκεντρωθούν ειδικά σε αυτό το στυλ Κουνγκ φου και θέλουν να αποκτήσουν μια καλή ιδέα για το Σιν γι τσουάν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα διδαχθεί η βασική στάση San Ti Shi και τα Πέντε Στοιχεία (Pi, Zhuan, Beng, Pao, Huan).

Πληροφορίες-Εγγραφές: 6948804086 (Γιώργος Διβάνης)
Email: gdivanity@gmail.com

Διαβάστε λίγα λόγια για τη πολεμική τέχνη του Σιν γι τσουάν

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το XingYi (Σινγκ Γι) δημιουργήθηκε από τον Τζι Λουνγκ Φενγκ κατά το τέλος της δυναστείας των Ming και τις αρχές της δυναστείας των Qing. Το XingYi, ήταν δημοφιλές στις επαρχίες Hennan, Shanxi και Hebei. Σε κάθε επαρχία εξελίχθηκε διαφορετικά. Το στυλ Shanxi χαρακτηρίζεται από πολύ σφικτές γροθιές και ευλύγιστη δύναμη. Στην επαρχία Hebei, είναι περισσότερο ανοιχτό με πιο σταθερό πλαίσιο και πιο εμφανή δύναμη. Στην Hennan χαρακτηρίζεται από γρήγορη και έντονη δύναμη.

Είναι γνωστό με διάφορες ονομασίες, όπως XingYi Quan (πυγμαχία της μορφής και της πρόθεσης) και LiuHe Quan (πυγμαχία των έξι αρμονιών), ενώ σε κάποια μέρη της Κίνας ονομάζεται ακόμα και XinYi Quan (πυγμαχία της καρδιάς και του πρόθεσης). Οι διάφορες ονομασίες αναφέρονται σε διάφορες όψεις του συγκεκριμένου στυλ.

Η βασική ύλη περιλαμβάνει τη στάση ShanTiShi, τα πέντε στοιχεία WuXing Quan (βασικές γροθιές), και και τις δώδεκα φόρμες ζώων XiErXing Quan. Διάσημα TaoLu (φόρμες) είναι τα WuXingLianHuan Quan, BaShi Quan, XiErHong Quan, ZaShiChui, καθώς και οι φόρμες δύο ατόμων WuXingShengKe και AnShenPao.

Η εξάσκηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα πέντε στοιχεία, στις έξι αρμονίες και την εναλλαγή της δύναμης και της απαλότητας. Οι πέντε βασικές γροθιές είναι οι Pi Quan, Zhuan Quan, Beng Quan, Pao Quan και Huan Quan οι οποίες αντιστοιχούν στα πέντε στοιχεία Μέταλλο, Νερό, Ξύλο, Φωτιά και Γη. Οι έξι αρμονίες ορίζουν η καρδιά να είναι ενωμένη με την πρόθεση, η πρόθεση να είναι ενωμένη με την ενέργεια, η ενέργεια να είναι ενωμένη με την δύναμη, ο ώμος να είναι ενωμένος με τον γοφό, ο αγκώνας με το γόνατο, το χέρι με το πόδι. Αυτές οι συνδέσεις δείχνουν τον βαθμό συντονισμού που απαιτείται. Η ποιότητα της κίνησης πρέπει επίσης να προσομοιάζει το σώμα του δράκου, τους ώμους της αρκούδας, τα πόδια της κότας, τα χέρια του αετού, το αγκάλιασμα του τίγρη και το ήχο του κεραυνού, δηλαδή απαιτεί ευλυγισία, σταθερότητα, ταχύτητα, δύναμη, μαχητική πρόθεση και εκρηκτικότητα.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι