Διεθνές σεμινάριο Shidokan Karate στο Βόλο

εικόνα άρθρου
Διεθνές σεμινάριο Shidokan Karate, διοργανώνει η Ελληνική οργάνωση Shidokan με επικεφαλή εκπαιδευτή τον Τιμολέων Κατσούρα. Στο σεμινάριο το οποίο θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου και 1 Μαίου 2013, στο κλειστό γυμναστήριο της Ν.Ιωνίας στο Βόλο,θα διδάξει ο αρχηγός και ιδρυτής του Shidokan Karate, Yoshiji Soeno 9-Dan.Το εν λόγω σεμινάριο εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει αριθμό αποστολών από διάφορες χώρες και θα ξεπεράσει τους 400 συμμετέχοντες.
Πληροφορίες-Εγγραφές: 6989176590 (Γεωργία Αιστρατή)
Email: ktrslio@gmail.com

Διαβάστε λίγα λόγια για τον ιδρυτή του Shidokan Karate - Kancho Yoshiji Soeno
Ο Yoshiji Soeno 9-Dan γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1947 στην Tokorozawa-Shi στην Saitama (Τόκυο) της Ιαπωνίας. Από νεαρή ακόμη ηλικία ανέπτυξε ένα έντονο ενδιαφέρον για τις πολεμικές τέχνες, ιδιαίτερα το Judo και το Kendo. Για να δυναμώσει τις ικανότητές του, έγινε μέλος του Oyama Dojo με προπονητή τον φημισμένο ιδρυτή του kyokushinkaikan Masutatsu Oyama. Όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Johsai, ο Kancho Soeno ίδρυσε τη δική του σχολή (Soeno dojo) προπονώντας τους μαθητές του με karate και kick-boxing. Μετά την πρώτη του συμμετοχή σε τουρνουά, θεωρούταν το φαβορί και συνέχισε λαμβάνοντας μέρος στο πρώτο πρωτάθλημα Karate do της Ιαπωνίας, το οποίο και κέρδισε. Τον αποκάλεσαν "ο Τίγρης του Johsai" ή "ο Γενναίος Τίγρης του Kyokushin". Ο Soeno προπονήθηκε σε πολλούς τύπους πολεμικών τεχνών αναζητώντας διαφορετικά στυλ σε πολλές διαφορετικές χώρες, όπως στο Muay Thai στη Bangkok -Ταϊλάνδη και στην Αμερική. Επιπλέον, όταν ήτανε ακόμη μέλος του Oyama Dojo, κέρδισε το Παγκόσμιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Kyokushin Knockdown.
Το Shidokan όπως το ξέρουμε σήμερα ιδρύθηκε το 1981 ως ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος World Karate Association The Shidokan. Σεβόμενος τα Ιαπωνικά πνεύματα Bushido, ο Soeno συγχωνεύει όλα τα καλά στοιχεία των εμπειριών του με διαφορετικά στυλ πάλης, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και προοδευτικό στυλ πολεμικής τέχνης το ονομαζόμενο Τρίαθλον όπου οι αθλητές αγωνίζονται ένα γύρο καράτε με κανόνες πλήρους επαφής, ένα γύρο kick Boxing και τέλος ένα γύρο Grappling. Εξελίσσοντας συνεχώς τις ιδέες και τη διδασκαλία του, ο Kancho Yoshiji Soeno Ταξιδεύοντας αδιάκοπα, επισκέπτεται τους διευθύνοντες των Dojo σε κάθε γωνιά του κόσμου, κρατώντας έτσι το στυλ εξελισσόμενο και ζωντανό. Το Shidokan είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ιαπωνικό στυλ karate με έναν ζωντανό Δάσκαλο. Η ονομασία SHIDOKAN σημαίνει: SHI=σαμουράι, DO=δρόμος, KAN=κοινωνία, δηλαδή ''ο δρόμος που οδηγεί στην κοινωνία των σαμουράι". Είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα knock down διότι επιτρέπει τις αρπαγές, τις ανατροπές και τις ακινητοποιήσεις. Μπορεί να μετέχει σε τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες αγώνων δηλ. knock Down - kick Boxing - Grappling. Όπως και τα υπόλοιπα γνήσια ιαπωνικά συστήματα έχει εξεταστέα ύλη για τις διάφορες βαθμίδες (kyu – Dan) και τις ανάλογες προϋποθέσεις για την απόκτησή τους.
Στην Ελλάδα αρχηγός επίσημα αναγνωρισμένος του ιαπωνικού Shidokan και τεχνικός υπεύθυνος είναι ο Shihan Τιμολέων Κατσούρας 7 Dan και η έδρα του ελληνικού shidokan είναι στο Βόλο.
Το Ελληνικό Shidokan διοργανώνει πρωταθλήματα από το 1987 σε όλες τις κατηγορίες (παίδων – εφήβων – ανδρών - γυναικών) καθώς και τουρνουά (Soeno) - όπου καλούνται όλα τα συστήματα να αντιμετωπίσουν το shidokan με όρους knock down. Το Ελληνικό Shidokan σαν μέλος της World karate Association the Shidokan με έδρα την Ιαπωνία μετέχει ενεργά στα παγκόσμια πρωταθλήματα και διοργανώσεις με σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του αποτελώντας τη δυνατότερη ευρωπαϊκή ομάδα.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι