Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ στη Κόρινθο

εικόνα άρθρου
Για πρώτη φορά στην Κόρινθο, ο Αθλητικός Όμιλος Κορίνθου ¨ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ¨, διοργανώνει διασυλλογικό πρωτάθλημα KICK BOXING, το οποίο θα χωριστεί σε 4 αγωνιστικές μέσα στο έτος 2013, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας KICK BOXING (Π.Ο.Κ.) και την στήριξη του Δήμου Κορίνθου, στα στυλ Κ1 Rules, Low kicks, Kick Light.
Ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών υποστηρίζει τη διοργάνωση ως χορηγός επικοινωνίας.
Στόχος του πρωταθλήματος είναι, να συμβάλει στην διάδοση και εξέλιξη του KICK BOXING στο Νομό και γενικότερα στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές, με σκοπό την επαγγελματική καριέρα στο άθλημα, να αποκτήσουν εμπειρία μέσα από τους αγώνες τους, στα στύλ Κ1 Rules – LOW KICKS, ενώ το στυλ KICK LIGHT προσφέρεται για τους υπόλοιπους αθλητές του KICK BOXING, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου 2013, στο FIGHT ACADEMY KORINTHOS (Λ. Ποσειδωνίας 66 – Κόρινθος).

Ακολουθεί η 2η στις 30 Ιουνίου, η 3η στις 20 Οκτωβρίου, ενώ η 4η και τελευταία αγωνιστική στις 24 Νοεμβρίου 2013.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 10:00 θα διεξαχθούν οι αγώνες σε όλα τα στυλ Low kicks B’ και Α’ κατηγορίας –Κ1 rules Α’ κατηγορίας, Kick Light Α΄,Β΄,Γ΄, κατηγορίας, βάση των κανονισμών της Π.Ο.Κ. και W.A.K.O.

ΖΥΓΙΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η ζύγιση των αθλητών είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπου του συλλόγου στον οποίο ανήκουν, στο Fight Academy (Λ. Ποσειδωνίας 66 - Κόρινθος ) την Κυριακή 7/4/13 και ώρα 08:00 – 10:00.

Όσοι αθλητές βρεθούν υπέρβαροι ή λιποβαρείς στη ζύγιση σε σύγκριση με τη δήλωση των αγώνων, θα αποκλείονται από τους αγώνες χωρίς να τους επιστρέφεται το αντίτιμο για τη συμμετοχή τους.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων, ο αρχηγός της κάθε αποστολής να προσκομίζει συμπληρωμένα από κάθε αθλητή της ομάδας του, τα έντυπα της Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής σε Αγώνες, που υπάρχουν συνημμένα.

Οι αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα και έχουν περάσει από ζύγιση, υποχρεούνται να αγωνιστούν παρόλη την καθυστέρηση του αγώνα τους. Οι αθλητές που δεν θα παρουσιάζονται στο ρινγκ μετά την αναγγελία του ονόματος τους, θα χάνουν τον αγώνα τους με Walk Over.

Η επιστροφή της συμμετοχής δεν προβλέπεται.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν (με ευθύνη των προπονητών τους) το δελτίο αθλητού της Π.Ο.Κ. σφραγισμένο από αρμόδιο ιατρό ώστε να αποδειχθεί ότι η εξέταση πραγματοποιήθηκε.

Οι αθλητές που δε θα παρουσιάζουν στη γραμματεία των αγώνων, δελτίο αθλητή σφραγισμένο από ιατρό, θα αποκλειστούν από τους αγώνες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι αθλητές είναι απαραίτητο να έχουν μασέλα, μπαντάζ, σπασουάρ, επικαλαμίδες, σορτς, καθώς και προστατευτικό στήθους οι γυναίκες. Κάσκα και γάντια προμηθεύουν οι χορηγοί της διοργάνωσης JOYA HELLAS και SEVEN HELLAS.

Οι επίλεκτοι αγώνες Κ1 θα γίνουν χωρίς κάσκα και προαιρετικά με επικαλαμίδες με κουντεπιέ. Ο εξοπλισμός θα πρέπει να είναι αναλόγου χρώματος με την γωνία κάθε αθλητή.

Οι διοργανωτές θα παρέχουν σε κάθε γωνία εξοπλισμό εγκεκριμένο από την Π.Ο.Κ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick-Boxing).

Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των αθλητών και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες σε όποιον αθλητή δεν διαθέτει προστατευτικό εξοπλισμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών πρέπει να αποστέλλονται από τους προπονητές τους, το αργότερα μέχρι 4 μέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Τετάρτη ) μέσω e-mail, fax ή τηλεφωνικά.

E-mail: fightacademy@hotmail.com
Τηλ./Fax: 2741-400525
Κιν: 6936-707071

Οποιεσδήποτε αλλαγές δεν θα γίνονται δεκτές μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής. Σε κάθε δήλωση συμμετοχής ο προπονητής υποχρεούται να αναφέρει τους αγώνες που έχει πάρει μέρος ο αθλητής του.

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν έγκυρα δελτία της Π.Ο.Κ.

Ο αρχηγός της κάθε αποστολής αφού συγκεντρώσει το ανωτέρω ποσό από τον κάθε αθλητή της ομάδας του, θα καταβάλλει στον διοργανωτή το συνολικό ποσό που προβλέπετε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΥΛ

1.KICK LIGHT
Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 2 γύρων των 2 λεπτών.
Μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές από τις κατηγορίες Α΄Β΄Γ΄ πανπαίδων (7-14), παίδων-κορασίδων (15-16), εφήβων – νεανίδων (17-18), ανδρών – γυναικών (19-40)
Όλοι οι αθλητές θα λαμβάνουν δίπλωμα για την συμμετοχή τους σε κάθε αγωνιστική, ο νικητής κάθε αγώνα θα παίρνει μετάλλιο και στο τέλος του πρωταθλήματος ο πρώτος στην βαθμολογία θα λάβει κύπελλο και δωροεπιταγή από τις εταιρείες JOYA HELLAS και SEVEN HELLAS.

2. LOW KICKS
Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 3 γύρων του 1,30 λεπτού για τους έφηβους και 3 γύροι των 2 λεπτών στους ενήλικες.
Μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από τις κατηγορίες Α΄Β΄ εφήβων – νεανίδων (16-19), ανδρών-γυναικών (19-45)
Όλοι οι αθλητές θα λαμβάνουν δίπλωμα για την συμμετοχή τους σε κάθε αγωνιστική, ο νικητής κάθε αγώνα θα παίρνει μετάλλιο και στο τέλος του πρωταθλήματος ο πρώτος στην βαθμολογία θα λάβει κύπελλο και δωροεπιταγή από τις εταιρείες JOYA HELLAS και SEVEN HELLAS.

3. Κ-1 RULES
Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 3 γύρων των 2 λεπτών και μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι αθλητές από την Α’ κατηγορία.
Όλοι οι αθλητές θα λαμβάνουν δίπλωμα για τη συμμετοχή τους σε κάθε αγωνιστική, ο νικητής κάθε αγώνα θα παίρνει μετάλλιο και στο τέλος του πρωταθλήματος ο πρώτος στην βαθμολογία θα λάβει κύπελλο και δωροεπιταγή από τις εταιρείες JOYA HELLAS και SEVEN HELLAS.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- Αθλητές/Αθλήτριες με εμπειρία 0-5 αγώνων
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-Αθλητές/Αθλήτριες με εμπειρία 5-15 αγώνων
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- Αθλητές/Αθλήτριες με εμπειρία 15+ αγώνων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΙΛΑ

Πανπαίδων 7-13 -28 -32 -37 -42 -47 +47
Πανκορασίδες 7-13 -28 -32 -37 -42 -47 +47
Παίδων 14-16 -42 -47 -52 -57 -63 -69 +69
Κορασίδων 14-16 -50 -55 -60 -65 -70 +70
Εφήβων 17-18 -57 -60 -63 -66 -69 -74
Νεανίδων 17-18 -40 -44 -48 -52 -56 -60 +60
Γυναικών 19-45 -48 -52 -56 -60 -65 -70 +70
Ανδρών 19-45 -63,5 -67 -71 -75 -81 -86 -91 +91

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αθλητών είναι μονός, ο αθλητής που περισσεύει θα παίζει με το νικητή από προηγούμενο παιχνίδι της κατηγορίας του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΤΥΛ ΝΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΗΤΤΑ
Κ1 RULES 4 βαθμοί 2βαθμοί 0 βαθμοί
LOW KICKS 4 βαθμοί 2 βαθμοί 0 βαθμοί
KICK LIGHT 2 βαθμοί 1 βαθμοί 0 βαθμοί

Οι βαθμολογίες ισχύουν για όλες τις κατηγορίες κάθε αγωνιστικού στυλ.Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής συμμετέχει σε περισσότερα από ένα στυλ, θα βαθμολογείται μόνο για το ένα που θα επιλέγει ο προπονητής του πριν από την έναρξη των αγώνων.

Ο αθλητής που τιμωρείται με disqualifier (λόγω κακής συμπεριφοράς ) ή δεν εμφανιστεί στον αγώνα (walkover) θα μηδενίζεται.

Ο αθλητής που καθυστερεί να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να περιμένει ο αντίπαλος του 1λεπτό, χάνει τον αγώνα με walkover.

Κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα το επόμενο ζευγάρι περιμένει έξω από το ρινγκ στις γωνίες του, για την αποφυγή καθυστερήσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στο KORINTHIAN KICK-BOXING Championship 2013, για να κερδίσουν τα τελικά έπαθλα είναι:

η συμμετοχή τους σε όλες τις αγωνιστικές ημέρες και η συγκέντρωση της υψηλότερης βαθμολογίας.

Πληροφορίες-Εγγραφές: 6936 707071(Nίκος Σουκούλης)
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι