Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Φούντοκαν Σότοκαν Καράτε Ντο

εικόνα άρθρου
Στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου Λαυρίου, διεξήχθη την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Fudokan-Shotokan Karate do.

Το ποληπλυθές κοινό καταχειροκρότησε τους μικρούς και μεγάλους Καρατέκα που διαγωνίστηκαν στο ‘’ 8ο Dr. Ilija Jorga Soke Cup.’’

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Ελληνική οργάνωση Fudokan και τον αθλητικό σύλλογο Λαυρίου. Μετά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και του ύμνου της Fudokan, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Fudokan καθηγητής του ΕΜΠ και υψηλόβαθμος Καρατέκα, κος Δημήτριος Δαμίγος, εκφώνησε σύντομο χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των αγώνων.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με βάση τους αγωνιστικούς κανονισμούς του Fudokan Karate, εφαρμόστηκαν δε, με υποδειγματική ευθυκρισία, από το σώμα των διαιτητών της Ελληνικής Fudokan. Τον συντονισμό τους, είχε ο sensei Πόρακος (διεθνής διαιτητής)

Κυρίαρχα στοιχεία των αγώνων, ήταν το ήθος, το έντιμο πνεύμα και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των συμμετεχόντων Καρατέκα, γεγονός που υποδηλώνει την σημαντική δουλειά στα Dojo- μέλη της Ελληνικής οικογένειας του Fudokan- Shotokan.

Τα dojo που έλαβαν μέρος, ήταν :
A.Σ ‘’ Κόνδορες’’του sensei Δ. Καυκόπουλου
''Α.Σ Κερατέας''του sensei A. Ferrari.
‘Ύψωνας traditional Karate ‘’ του sensei Κύπρου Πόρακου.
‘’Πολιτιστικός σύλλογος Ν. Μάκρης’’ του sensei Δ. Αποστολάτου.
‘ ’Α.Ο.Κ Πράξανδρος Κυψέλης’’ του sensei Σ. Μαστραππά
’’Α.Σ Λαυρίου’’ του sensei Α. Ferrari.

Πολυνίκης σύλλογος αναδείχθηκε το dojo του Ύψωνα.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι τα Κατα ανδρών κέρδισε ο Διονύσης Τσάσης. Τα Κατά masters (άνω των 45 ετών), ο Πέτρος Ψαλίδας. Το κούμιτε ανδρών, ο Παναγιώτης Σχίζας. Τα ομαδικά Enbu, οι ομάδες του Ύψωνα. Το κούμιτε εφήβων, ο Δημήτρης Πουργούρης. Το κούμιτε γυναικών, η Θάλεια Πατέστου και τα Κάτα γυναικών, η Χριστίνα Γιακουμή.


×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι