Ταεκβοντό: «Χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια η Φανή Τζέλη

εικόνα άρθρου
Έξι μήνες μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Ευρωπαϊκό νεανίδων αλλά και λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και η Φανή Τζέλη... χτύπησε και πάλι! Η αθλήτρια του ΣΟΑΤ Τρικάλων, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -55 κιλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νεανίδων που φιλοξενείται για 3η ημέρα στο Χαμαμέτ της Τυνησίας, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει την Ελλάδα να κατακτά τουλάχιστον ένα μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση τα τελευταία οκτώ χρόνια (2 μετάλλια Μεξικό 2010, 1 μετάλλιο Αίγυπτος 2012, 2 μετάλλια Ταϊβάν 2014, 1 μετάλλιο Καναδάς 2016). Στην κατηγορία της Τζέλη συμμετείχαν συνολικά... 52 αθλήτριες!

«Η Τζέλη ήταν σε εξαιρετικά καλή αγωνιστική κατάσταση. Το έδειξε πριν από λίγες ώρες στο προκριματικό τουρνουά, το έδειξε και σήμερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Τζέλη είναι άξιο μέλος της νέας φουρνιά αθλητών και αθλητριών που έχει το ελληνικό ταεκβοντό. Μια φουρνιά πολλά υποσχόμενη» είπε ο προπονητής Παντελής Εφραιμίδης που βρέθηκε στην καρέκλα της Τζέλη στον δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο.

Και κατέληξε: «Εύχομαι τόσο η Τζέλη, όσο και τα άλλα δύο παιδιά που πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, οι οποίοι σημειωτέον αποτελούν επιτυχημένες επιλογές της ομοσπονδίας, να μας κάνουν υπερήφανους τον επόμενο Οκτώβριο και στο Μπουένος Άιρες».

Στον γύρο των 64 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε 11-3 την Στάρλα Ντάιαμοντ Σαντάνα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ αμέσως μετά επικράτησε με 15-0 της Σάιρα Ισαμπέλ Γκαρμπάνζος από τις Φιλιππίνες. Στα προημιτελικά νίκησε 23-3 την Έλενα Κισέμα από την Κροατία, ενώ προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά τη νίκη με 11-5 επί της Καντίδα Σενγκσίν από την Ταϊλάνδη. Στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό, ηττήθηκε με απόφαση των διαιτητών (υπεροχή, 2-2) από την Τσία Λινγκ Λο από την Κινεζική Ταϊπέι.

Αυτό είναι το 26ο μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων/νεανίδων. Η αρχή είχε γίνει το 1996 στην Βαρκελώνη όπου είχε κατακτήσει ένα χρυσό και τέσσερα χάλκινα, ενώ η καλύτερή της συγκομιδή ήταν το 2002 στο Ηράκλειο όπου είχε πανηγυρίσει επτά μετάλλια
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι