Σοφά λόγια

Στο JUDO εκείνος που σκέφτεται βρίσκεται αμέσως στο δάπεδο. Η νίκη είναι εξασφαλισμένη για εκείνους που δεν αντιστέκονται σωματικά και πνευματικά.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Βίντεο: Δαιμονικό αϊκίντο

Βίντεο: Δαιμονικό αϊκίντοΔεν έφτασε στην Ελλάδα και γενικά η διείσδυσή του εκτός Ιαπωνίας είναι μάλλον μικρή όμως το Γιόσινκαν Αϊκίντο παραμένει το δεύτερο σε μέγεθος και δημοτικότητα στιλ αϊκίντο μετά από αυτό της οργάνωσης Αϊκικάι, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην προσωπικότητα και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του δημιουργού του, Γκόζο Σιόντα (1915-1994) παρότι αυτός έχει πεθάνει πριν από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα. Η συνολική του εμπειρία στις πολεμικές τέχνες, η εικοσαετής μαθητεία του κοντά στον ιδρυτή του αϊκίντο και η μεθοδικότητά του, έκαναν το στιλ του να ξεχωρίζει από αυτό όλων των άλλων μαθητών του Μοριχέι Ουεσίμπα.

Στο παρακάτω βίντεο, και ειδικά στο ενάμισι λεπτό από το 1:23 ως το 2:55, μπορεί κανείς να δει γιατί ο Σιόντα θεωρείται από πολλούς ο πιο άξιος συνεχιστής του Ουεσίμπα. Ακόμα και εντός των συμβάσεων της τέχνης, ειδικά σε ό,τι αφορά το ραντόρι, δηλαδή την εκτέλεση τεχνικών απέναντι σε πολυάριθμους αντιπάλους, ο Σιόντα είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στον Ουεσίμπα ειδικά της προπολεμικής εποχής, της εποχής δηλαδή που διδάχτηκε από τον τελευταίο. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς για την κίνησή του είναι ότι θυμίζει σίφουνα που σαρώνει ό,τι βρίσκεται μπροστά του, βίαια και ισοπεδωτικά. Ένα διαφορετικό αϊκίντο από έναν άνθρωπο μιας άλλης, σκληρότερης εποχής.

Παρακολουθήστε τo βίντεο από το κανάλι του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών στο Youtube.

Αναζήτηση

Ferrum Gym
JUDO
DYNAMIC
Αθλόπολις
A.Σ. ΩΡΙΟΝΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
TCMA
Bujinkan Dojo Hellas
KRAV MAGA PERISTERI
wushu4u
Olympus
Satori
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική