Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρώτο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νιντζούτσου-Μπούντο Ταϊτζούτσου

εικόνα άρθρου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ninjutsu / Budo Taijutsu, που διοργάνωσε ο Κλάδος Άθλησης Ninjutsu της ΕΦΕΟΖΖ, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στο 3ο Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Φυλής, στην Ζωφριά.

Συμμετειχαν Αθλητικοί σύλλογοι και σχολές που εξασκούν την παραδοσιακή Ιαπωνική Πολεμική Τέχνη του Ninjutsu / Budo Taijutsu, απο όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε επίδειξη χαρακτηριστικών τεχνικών και κάτας Ninjutsu, με θέμα την παλαιότερη Ιαπωνική ryuha, την Gyokko ryu – Kosshi Jutsu, καθώς και τεχνικές Αυτοάμυνας βασισμένες στο ninjutsu. Επίσης έγινε επίδειξη των μικρών μαθητών των Παιδικών Τμημάτων (5-14 ετών) Ninjutsu του Bujinkan Banbutsu Ruten Dojo Hellas.

Ninjutsu / Budo Taijutsu, μια πολύ παλαιά πολεμική τέχνη της Ιαπωνίας, που περιλαμβάνει τεχνικές ένοπλης (Kobudo, Muto Dori) και άοπλης μάχης (Taijutsu), στρατηγικής, ανορθόδοξου πολέμου και κατασκοπείας, στην οποία εξασκούνταν οι Ιάπωνες πολεμιστές κατά την εμπόλεμη μεσαιωνική περίοδο της φεουδαρχικής Ιαπωνίας και βρίσκει σήμερα την θέση που της αρμόζει, ως ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας αλλά και φυσικής εξάσκησης του σώματος.

Ευχαριστούμε τον διοικητικό υπεύθηνο του Κλάδου Άθλησης Ninjutsu της ΕΦΕΟΖΖ κ.Κώστα Μάρκου, τον δάσκαλο Ninjutsu κ.Φίλιππο Ματζηρίδη (Bujinkan Shihan και προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Κλάδου Άθλησης Ninjutsu), τον δήμαρχο Φυλής κ.Παππού για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου και βέβαια όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους και Σχολές Πολεμικών Τεχνών και τους μαθητές τους, που συμμετείχαν, ως μέλη του Κλάδου Άθλησης Νιτζουτσου – ΕΦΕΟΖΖ, στην εκδήλωση αυτή και που αποτελούν μέρος της προσπάθειας για ενοποιήση και επισημη προβολή αυτής της Ιαπωνικής Πολεμικής Τέχνης μέσα στα πλαίσια που καθορίζονται από μια επίσημη κρατική ομοσπονδία, όπως η ΕΦΕΟΖΖ.

Δημήτρης Κωνσταντίνου
Μέλος Τεχνικής Επιτροπής Κλάδου Άθλησης Ninjutsu / Budo Taijutsu ΕΦΕΟΖΖ
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι