2 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Φούντοκαν Καράτε

εικόνα άρθρου
Με την συμμετοχή καρατέκα από 45 χώρες, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κλούζ της Ρουμανίας από τις 3 εως τις 5 Νοεμβρίου 2017 το 7ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του παραδοσιακού Καράτε Shotokan-Fudokan. Ο τεχνικός διευθυντής της Ελληνικής οργάνωσης Fudokan sensei Σάββας Μαστραππάς 8 DAN, παρέταξε μια πολυπληθή αποστολή αθλητών, αποτελούμενη,με την ενίσχυση και του Κυπριακού κλάδου της οργάνωσης, από 32 αθλητές.(Συνολικά η αποστολή μαζί με τους γονείς αριθμούσε 52 άτομα).

Η συγκομιδή των μεταλλίων ήταν 2 χρυσά, 3 αργυρά και 7 χάλκινα,. Συγκεκριμένα τα δυο χρυσά κατέκτησαν ο Νικόλας Σάββα (kumite12-13 ετών) και ο Νίκος Ζιμπουλιάς (kata masters 35-50 ετών).Τα αργυρά μετάλλια ο Ντάνιελ Ρόσκα (kumite 10-11 ετών) η Κωνσταντίνα Αρτέμη (kihon kumite 8-9 ετών) και το ομαδικό kumite βετεράνων ανδρών (Π.Καυκόπουλος , Ν.Ζιμπουλιάς,Κ.Πόρακος και Γ. Τσίγκος).Τα χάλκινα ο Πάνος Καυκόπουλος στο kumite (spor karate 21-35 ετών), η Χριστίνα Γιακουμή (kumite εφήβων γυναικών),ο Δημήτρης Πουργούρης (Jiu Ippon 12-13 ετών)o Tom Smith (Jiu Ippon 12-13 ετών)o Νίκος Ζιμπουλιάς (Fukugo Masters 35-50 ετών) η Άλκηστη Ξενοφώντος (Ko go kumite 14-15 ετών)και Γ.Τσίγκος (kumite Masters 35-50 ετών).

Οι υπόλοιποι Καρατέκα μας οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις αλλά δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο ήταν οι : Παντελής Βουζούνης,Μαρία Αγαπίου, Κων/νος Κυρίτσης, Τάσος Τσίγκος, Κλέαρχος Χριστοφή, Χριστίνα Αλεξάνδρου, Μάρκος Τσούκαλης,Joseph Πισσάρα, Αλέξανδρος Κόννικος, Γιάννης Γιάλλουρος, Μαρία Κατωπόδη, Παναγιώτης Σχίζας, Δημήτρης Ηλία,Χρίστος Ησαΐα,Άρης Μελκονίδης,Θάλεια Πατέστου ,Βύρων Ροτσίδης , Μαρία Χριστοδούλου, Νίκος Τσάκνης ,Άγγελος Δαμιανίδης.

Ο sensei Γιώργος Γεωργίου ο οποίος επαναβεβαίωσε τον βαθμό Β στα Kata και το kumite και συμμετείχε ως διαιτητής στο πρωτάθλημα.

Το δύσκολο έργο του ‘’Coaching’’ανέλαβαν οι senseis : Iωάννα Στεργίου, Δημήτρης Καυκόπουλος,Γιάννης Τσίγκος,Κύπρος Πόρακος και Σ.Μαστραππάς.

Τον επιτυχή γενικό συντονισμό της ομάδας είχαν ως αρχηγοί της αποστολής ο Δημήτρης Καυκόπουλος και η γραμματέας της Ελληνικής Fudokan, Iωάννα Στεργίου οι οποίοι εκπροσώπησαν την χώρα τους και στο Κογκρέσο των χωρών μελών της W.F.F (World Fudokan Federation).

Τέλος, η Ελληνική Οργάνωση Fudokan θέλει να εκφράσει ευχαριστίες στους γονείς των μικρών αθλητών που πλαισίωσαν την αποστολή και ήταν κοντά της, όλες τις ώρες με αγάπη και φίλαθλο πνεύμα. Θερμές ευχαριστίες επίσης στον Άγγελο Δαμιανίδη που αφιέρωσε πολλές ώρες για την επικοινωνία με την διεθνή Fudokan και που κάλυψε φωτογραφικά την μεγάλη αυτή διοργάνωση.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι