Σοφά λόγια

Μόλις κάποιος αρχίζει να τρέφει σκέψεις για να κερδίσει ένα διαγωνισμό ή να επιδείξει τις ικανότητες και την τεχνική του, η τέχνη του σπαθιού έχει χαθεί. (Takano Shigeyoshi)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Βίντεο: Ροή

Βίντεο: Ροή Δεν περιέχει καθόλου πληροφορίες οπότε μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς σχετικά με το πότε γυρίστηκε είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι είναι πριν τον Β’ΠΠ καθώς και ο Χακούντο Νακαγιάμα που έχει τον ρόλο του ουτσιντάτσι και ο γιος του, Ζέντο Νακαγιάμα που έχει τον ρόλο του σιντάτσι με το τζο δείχνουν πολύ νέοι. (Ο Ζέντο Νακαγιάμα είχε γεννηθεί το 1900 και στο βίντεο δε δείχνει μεγαλύτερος από 30 συνεπώς πρέπει να είναι κάπου στη δεκαετία του 1930). Όμως ακόμα και αν κανείς αγνοεί την ακριβή χρονολογία, δεν μπορεί παρά να εκτιμήσει την αξία του μικρού αυτού φιλμ ως ντοκουμέντου.

Και όχι μόνο για τον Νακαγιάμα Χακούντο, τον “Άγιο του Ξίφους” της περιόδου Τάισο και Σόουα (για τον οποίο έχουμε γράψει και πιο αναλυτικά εδώ). Όσο για το πώς εκτελούταν το Σίντο Μούσο-ρίου τζο την εποχή που ο Νακαγιάμα ήταν στο ζενίθ του. Γρήγορες, ρέουσες κινήσεις χωρίς ωστόσο να χάνουν σε δύναμη και ακρίβεια που κάνουν τον θεατή να αναρωτιέται αν όντως αυτό που βλέπει είναι κάτα ή αυτοσχεδιασμός· η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το πώς εκτελείται σήμερα τόσο η ίδια η κλασική σχολή όσο και ο πιο σχολαστικός απόγονός της, το τζόντο της Παν-Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Κέντο.

Παρακολουθήστε τo βίντεο από το κανάλι του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών στο Youtube.

Αναζήτηση

Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
KRAV MAGA PERISTERI
Olympus
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
JUDO
KRAV MAGA MALEH
TCMA
Αθλόπολις
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ομοσπονδία Krav Maga
Bujinkan Dojo Hellas
AIKIDO DOJO HERAKLION


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική