Σοφά λόγια

Μια καλή συμβουλή πιάνει καλύτερα όταν έχει προήγηθεί μία μεγάλη τρομάρα.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Νέο βιβλίο: Αϊκίντο, το Έργο Μιας Ζωής

Νέο βιβλίο: Αϊκίντο, το Έργο Μιας ΖωήςΓεννημένος στην περίοδο Μέιτζι (1868-1912), την περίοδο που η Ιαπωνία πέρασε από την εποχή των σαμουράι στον σύγχρονο κόσμο, ο Μοριχέι Ουεσίμπα (1883-1969) υπήρξε μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός ανθρώπου που έζησε σε δύο κόσμους και που προσπάθησε να τους γεφυρώσει. Το δημιούργημα του, η πολεμική τέχνη που ονομάζεται “αϊκίντο” είναι ο καρπός της προσπάθειας αυτής, μιας προσπάθειας που συνεχίζει να γοητεύει και να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Στο “Αϊκίντο, το Έργο Μιας Ζωής”, ο γιος του και δεύτερος Ντόσου (επικεφαλής του αίκίντο) Κισομάρου Ουεσίμπα (1921-1999), επίσης πρόσωπο κομβικής σημασίας για την εξέλιξη και τη διάδοση της τέχνης, παρουσιάζει την ιστορία του πατέρα και δασκάλου του, προσφέροντας ένα βιβλίο που είναι ταυτόχρονα ντοκουμέντο και μυθιστόρημα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα συναρπάσει κάθε ενδιαφερόμενο για το αϊκίντο, τις πολεμικές τέχνες αλλά και τον ιαπωνικό πολιτισμό γενικότερα.

Ο εκμοντερνισμός της Ιαπωνίας, η αντιπαράθεση των παλιών και των σύγχρονων θρησκειών, παραδόσεων και αξιών και τα ταραγμένα χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, περνούν μέσα από τις σελίδες του “Αϊκίντο, το Έργο Μιας Ζωής” κάνοντας τον αναγνώστη να ταξιδέψει σε έναν άλλον κόσμο, διπλανό και απόμακρο ταυτόχρονα. Και αφήνοντάς τον στο τέλος με την αίσθηση ότι υπήρξε μάρτυρας της ιστορίας εν τω γεννάσθαι.

Το “Αϊκίντο, το Έργο Μιας Ζωής”, η βιογραφία του ιδρυτή του αϊκίντο, είναι το νέο βιβλίο των εκδόσεων Μέση Οδός, ενός εκδοτικού οίκου που από το 2012 δραστηριοποιείται στον χώρο των πολεμικών τεχνών, προσπαθώντας να φέρει στον έλληνα αναγνώστη τους καλύτερους τίτλους της διεθνούς βιβλιογραφίας. Στόχος της Μέσης Οδού είναι οι πολεμικές τέχνες να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής καθημερινότητας και να προσφέρουν τις ωφέλειές τους σε όλους.

Έχοντας στο ενεργητικό της τον μοναδικό στο είδος του έντυπο Πανελλήνιο Οδηγό Πολεμικών Τεχνών, το πολύ πετυχημένο “Στο Ντότζο” του Ντέιβ Λόουρι, την ηλεκτρονική έκδοση του οδηγού και μια σειρά από εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που έχουν φέρει τις πολεμικές τέχνες κοντά στο ελληνικό κοινό, η Μέση Οδός συνεχίζει σταθερά την πορεία της, κερδίζοντας μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερη υποστήριξη από την κοινότητα των πολεμικών τεχνών αλλά και από την ευρύτερη κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Αναζήτηση

Olympus
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Ομοσπονδία Krav Maga
AIKIDO DOJO HERAKLION
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
TCMA
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Bujinkan Dojo Hellas
Αθλόπολις


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική