Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach: Μεγάλη η “κληρονομιά” των αγώνων στη Ρόδο

εικόνα άρθρου
Η αυλαία έπεσε μεν στο 1o WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach, αλλά η κληρονομιά που αφήνει για τη Ρόδο η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Το γεγονός ότι οι αγώνες αποτέλεσαν απόλυτη επιτυχία- κάτι που επεσήμανε και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό δρ. Chungwon Choue- θα φέρει ξανά αυτό το πρωτοποριακό πρωτάθλημα στη Ρόδο για το 2018, ενώ ήδη από τη φετινή διοργάνωση οι επιχειρηματίες του νησιού είδαν τον θετικό αντίκτυπο του WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach στην τοπική οικονομία.

Ο Μιχάλης Μουρούτσος, πρεσβευτής του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach, δήλωσε: «Ήταν μια μοναδική και ιδιαίτερη διοργάνωση. Μας εξέπληξε όλους θετικά στο σύνολό της. Το παρακολούθησα ως θεατής και εντυπωσιάστηκα. Οργανωτικά ήταν εξαιρετικό το αποτέλεσμα και η ατμόσφαιρα φανταστική. Έγινε το καλύτερο δυνατό και πραγματικά αναρωτιέμαι αν ήταν τόσο άψογο το 1ο WTF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Beach, τι μας επιφυλάσσουν για το δεύτερο; Το λέω αυτό, επειδή ο πήχης είναι ήδη πολύ ψηλά. Να είμαστε καλά να βρεθούμε και πάλι του χρόνου στη Ρόδο για να το απολαύσουμε».
Με την ολοκλήρωση του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach έπεσε η αυλαία στη δεύτερη από τις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις ταεκβοντό που έχει αναλάβει η Ελλάδα φέτος. Προηγήθηκε το Presidents Cup, ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poomsae, επίσης στη Ρόδο, ενώ υπάρχει και η διοργάνωση G1 τον Νοέμβριο στην Αθήνα.

Το “κερασάκι” στην εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση ήταν το ελληνικό μετάλλιο. Η Χριστίνα Μαυρίκου ανέβασε τη χώρα μας στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο στο Recognized Poomsae, την πρώτη ημέρα των αγώνων στη Ρόδο.

Όλα φάνηκε ότι θα κυλήσουν υπέροχα στη διοργάνωση από την αρχή, καθώς η Τελετή Έναρξης ενθουσίασε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου, τους αθλητές που μετείχαν σε αυτή αλλά και τους θεατές.




Σε έναν μοναδικό χώρο, στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, η Τελετή Έναρξης συνδύασε το εντυπωσιακό θέαμα με ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, χάρη στο γεγονός ότι κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη White Card Campaign που έχει γίνει ποτέ, σε συνεργασία με το Peace & Sport.
Έμποροι και επιχειρηματίες του νησιού ενθουσιάστηκαν με τη διοργάνωση, καθώς όσοι ταξίδεψαν στη Ρόδο με αφορμή αυτούς τους αγώνες τόνωσαν την αγοραστική κίνηση. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι έμποροι που ρωτούσαν αν το WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach θα επιστρέψει στο νησί. Και βέβαια, δεν πρέπει να παραγνωριστεί το γεγονός ότι τα μέλη των αποστολών ενθουσιάστηκαν τόσο από τους αγώνες όσο και από τη Ρόδο που τους φιλοξένησε, γέμισαν εικόνες από Ελλάδα και πήραν μία γεύση από το Αιγαίο και τον ελληνικό ήλιο. Εικόνες που θα πάρουν μαζί τους επιστρέφοντας στις χώρες τους, κάτι που αποτελεί πραγματική διαφήμιση για την Ελλάδα.
Για τη Ρόδο υπήρξε όμως ένα ακόμη σημαντικό κέρδος από τη διοργάνωση. Οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου μεταμορφώθηκαν για να φιλοξενήσουν το 1ο WTW Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach, με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ροδιτών.
Αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια για το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο δήμος Ρόδου, χάρη στη συνεισφορά του περιφερειάρχη, της αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού και του δημάρχου Ρόδου.
Στους αγώνες πρόσφεραν τα μέγιστα όμως και οι χορηγοί της διοργάνωσης, Daedo, Garden of Panthenols, Blue Star Ferries, Aegean, Coca Cola 3Ε, το Rodos Palace που ήταν το επίσημο ξενοδοχείο των αγώνων, το GEM Travel, ενώ οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα και το Mediterranean Hotel.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν όμως και η συνεισφορά των εθελοντών- αθλητών από τους συλλόγους ταεκβοντό ΓΑΟ Ρόδου και Τιτάνες Ρόδου, που βοήθησαν τόσο στην Τελετή Έναρξης, όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι