4ο Kali-Arnis-Eskrima Εθνικό Πρωτάθλημα- Brothers in arms

εικόνα άρθρου
Στις 18 Μαρτίου στο Open Championship, θα λάβει χώρα για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα της νεοϊδρυθείσας ομοσπονδίας ΕΟΦΙΠΟΤ, το 4ο Kali-Arnis-Eskrima Εθνικό Πρωτάθλημα.
Τον Μάρτιο του 2016, το 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών(ΦΠΤ) στην Ελλάδα ήταν το πολυπληθέστερο και μεγαλύτερο πρωτάθλημα που έχει διοργανωθεί ποτέ. 90 αθλητές λοιπόν έδωσαν 143 συνολικά αγώνες μαχαιριού και ραβδιού… Αριθμοί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα…
Οι αγώνες φιλιππινέζικων Τεχνών είναι από την φύση της τεχνοτροπίας τους OPEN αγώνες όσον αφορά 1) ηλικία(άνω των 18), 2)το βάρος(χωρίς κατηγορίες βάρους)και 3) το επίπεδο(χωρίς διαχωρισμό επιπέδου). Όσον αφορά το φύλο όταν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών διαχωρίζονται οι κατηγορίες σε Άνδρες-Γυναίκες αλλιώς η κατηγορία είναι κοινή. Για τις κατηγορίες ανηλίκων έως και 14 χρονών η μόνη κατηγορία που επιτρέπεται να συμμετάσχουν είναι αυτή του μονού ραβδιού (με σύστημα Πόντων) καθώς οι αγώνες με μαχαίρι απαγορεύονται σε αυτές τις ηλικίες. Στην χώρα μας η πλειοψηφία των αδελφών τεχνών απαγορεύουν συνολικά την εκπαίδευση μαχαιριού κάτω των 15(και κάποιες κάτω των 17). Από 15 έως 18 επιτρέπεται και η συμμετοχή σε μία κατηγορία λεπίδας αυτή του μεγάλου μαχαιριού(με σύστημα πόντων).

Οι αγώνες θα χωριστούν σε ενήλικες και ανηλίκους… Οι ανήλικοι διαγωνίζονται στην κατηγορία του μονού ραβδιού(Padded Stick) με καταμέτρηση πόντων(Point Fighting) ενώ οι κατηγορίες των ενηλίκων θα είναι:

Point Fighting:
1) Single Stick 2)Single Blade3)Double Blade\
Full Contact:
4)Single Stick 5)Single Blade “Killshots”

Η ίδρυση της Ομοσπονδίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις ΦΠΤ στην Ελλάδα… Μια εποχή ευθύνης, οργάνωσης και δράσης. Στόχος της ΕΟΦΙΠΟΤ είναι να διαδώσει-αναπτύξει τις τέχνες αυτές αλλά και σταδιακά να αποτελέσει έναν παράγοντα σταθερότητας και δικλείδα ασφαλείας, ενάντια στην όποια παραποίηση - αυθαιρεσία ή παραπληροφόρηση γύρω από το γνωστικό αντικείμενο, την φιλοσοφία και την διάδοση τους στην χώρα μας.
Η Ε.Ο.ΦΙ.ΠΟ.Τ. καλεί όλα τα μέλη της συλλόγους να δώσουν το παρόν και να στηρίξουν το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kali-Arnis-Eskrima τον Μάρτιο του 2017 στο Περιστέρι Αττικής.
Καλή Αντάμωση
Ελληνική Ομοσπονδία Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών

Για συμμετοχές μέχρι και 15 Μαρτίου στο email: chaniafcs@yahoo.gr
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι