Ταεκβοντό: Οι κορυφαίοι του 2016

εικόνα άρθρου

Δεν έπεφτε ούτε... καρφίτσα στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης. Η «οικογένεια» του ταεκβοντό, πιστή στο κάλεσμα της ΕΤΑΝΕ, ήταν παρούσα στη γιορτή των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, προπονητών και παραγόντων της χρονιάς του 2016. Με παρουσιάστρια της βραδιάς την Χριστίνα Βραχάλη, η Ενωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος τίμησε τους πρωταγωνιστές της περσινής χρονιάς, σε μια έντονη συγκινησιακά εκδήλωση. Πρωτίστως με αφορμή τη βράβευση της Παραολυμπιονίκη του Ρίο και προπονήτριας του ταεκβοντό, Δήμητρας Κοροκίδα και εν συνεχεία στην παράσταση ταεκβοντό των παιδιών του συλλόγου Θρίαμβος Ηλιούπολης, με θέμα τον ρατσισμό.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης, ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης και διεθνής διαιτητής, Κώστας Καλούδης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ Θέμης Γιαννόπουλος, αθλητές, προπονητές και πλήθος κόσμου.


«Η ΕΤΑΝΕ, ουδέποτε έχει επιχορηγηθεί από κρατικούς φορείς, αλλά μόνο από εισφορές σωματείων και ιδιωτών. Γι` αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και όλες, που συνεργάζονται ανιδιοτελώς με την ΕΤΑΝΕ όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά συνεχίζουν ν` αποτελούν τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας. Αναφέρομαι στους παράγοντες και προπονητές των σωματείων, τους ήρωες γονείς των αθλητών, τους διαιτητές, τους χορηγούς και τους καταπληκτικούς εθελοντές μας. Εύχομαι η Ένωση να γνωρίσει στα προσεχή χρόνια, ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ, Γεράσιμος Καρανταγλής, στο σύντομο χαιρετισμό του.


Για τις διεθνείς τους επιτυχίες μέσα στο 2016 βραβεύτηκαν οι αθλητές Γιώργος Ιωάννου, Σταυρούλα Κοντού, Μαρία Κουκουμέλου, Βαρβάρα Αποίκου, Δανάη Χιώτη, Ιωάννα Δεσύλλα, Ανθούλα Σινάνη, Φίλιππος Κούνουπας, Ελευθέριος Φακίνος και οι προπονητές αυτών και συγκεκριμένα οι Νικόλαος Παπαδέας, Κυριάκος Παρασίδης, Νικόλαος Κανέλλος, Γεώργιος Παπουτσής, Θεόδωρος Ζηνέλης και Ιωάννης Μαμέκας.


«Μακάρι το 2017 να είναι ακόμα πιο πλούσιο σε επιτυχίες για τους συλλόγους της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος. Οι αγωνιστικές προκλήσεις είναι πολλές, όμως είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε, ώστε στην αντίστοιχη γιορτή της επόμενης χρονιάς, περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες να βρεθούν στη θέση αυτή», είπε ο Λευτέρης Φακίνος, ο οποίος εκπροσώπησε τους αθλητές που διακρίθηκαν στους μεγάλους αγώνες του εξωτερικού τη χρονιά που έφυγε.


Επίσης τιμήθηκαν οι 26 αθλητές και αθλήτριες του προγράμματος «Υποστηρίζω τον αθλητή μου», οι οποίοι τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησαν για λογαριασμό της Ένωσης την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά των Βρυξελλών. Οι αθλητές αυτοί ήταν οι Διονύσης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, Πέτρος Μάριος Λαμπρινάκος, Αλκιβιάδης Δημητρακόπουλος, Ιωάννης Μώρος, Γεώργιος Τσιμπίδης, Ιωάννης Αδαμίδης, Νικόλαος Μουστάκης, Αναστάσης Δρακονταείδης, Ελευθέριος Χριστόπουλος, Αντώνιος Τσομπανάκης, Άγγελος Κοκκίνης, Κοσμάς Ευάγγελος Κοτενίδης, Γεώργιος Πιερακέας, Παναγιώτης Γορανίτης, Γεώργιος Πανταζής, Άννα Λινάρδου, Φωτεινή Καρατζά, Κωνσταντίνα Θωμοπούλου, Μαρκέλλα Μπακογεώργου, Ανδρέας Κυμέρης, Ελευθέριος Γουδουσάκης, Γρηγόρης Μούχας, Γεώργιος Ζήκας, Αποστόλης Τάραμας και Μαρία Τσαντέ.


Τιμητική πλακέτα για την κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων στα πανελλήνια πρωταθλήματα και τα Αγωνιστικά Φεστιβάλ Kim e Liu του 2016, έλαβαν οι σύλλογοι ΑΣ Άτλαντας Περιστερίου, ΑΣ Αίαντας Αγίου Δημητρίου, ΑΣ Βύρωνας, ΣΓ Περιστερίου, ΑΣ Γαία, ΑΣ Καλλιθέας Θεαγένης, ΑΣ Αντίμαχος, ΑΣ Δύναμη Κορυδαλλού και ΑΣ Εθνικός 95.


Για την ανιδιοτελή προσφορά της στον αθλητισμό, απ` όποιο πόστο κι αν τον έχει υπηρετήσει, τιμήθηκε η Παραολυμπιονίκης του Ρίο 2016, Δήμητρα Κοροκίδα δια χειρός του επίτιμου προέδρου της ΕΤΑΝΕ, Κωνσταντίνου Ουίλς.


Τιμητική διάκριση έλαβαν ο υπεύθυνος διαιτησίας, Χρήστος Αγραφιώτης, η κορυφαία διαιτητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε πέρυσι στο Μοντρέ, Αντωνία-Ιώ Σωτηριάδου, καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΕΤΑΝΕ, Χρήστος Τσίγκανος.


Σε 23 υποσχόμενους αθλητές και αθλήτριες του αγωνιστικού ταεκβοντό (μαθητές γυμνασίου & λυκείου), δόθηκαν υποτροφίες, ενώ το δικό τους μήνυμα για τον ρατσισμό έστειλαν τα παιδιά του συλλόγου Θρίαμβος Ηλιούπολης. Τον Ολυμπακό ύμνο απέδωσε μουσικά, η χορωδία του Δήμου Ηλιούπολης, ο πρώτος πολίτης του οποίου, τίμησε τον πρόεδρο της ΔΟΑ, Μιχάλη Φυσεντζίδη, για το ήθος, την προσφορά του στο χώρο του αθλητισμού και του Ολυμπιακού Κινήματος.


Η βραδιά έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το ΔΣ της ΕΤΑΝΕ, με τις ευλογίες του Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδου.


Από επιστολή της ΕΤΑΝΕ στον Οδηγό

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι