Ο εξοπλισμός πολεμικών τεχνών που θα χρειαστείς

εικόνα άρθρου
Οι πολεμικές τέχνες είναι αρκετές και τα αξεσουάρ που χρειάζεσαι για κάθε μια από αυτές είναι εξίσου πολλά.

Είτε μιλάμε για Καράτε, Πυγμαχία, Taekwondo, Judo ή JiuJitsu, το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς τον κατάλληλο εξοπλισμό είτε για να ξεκινήσεις προπονήσεις είτε για να ανανεώσεις τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό σου.

H αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες σχολές παρέχουν εξοπλισμό στους μαθητές, αλλά αργά η γρήγορα οι περισσότεροι αποφασίζουν να πάρουν όλο και περισσότερα αξεσουάρ οι ίδιοι. Διαβάστε το άρθρο μας και συμβουλευτείτε τον δάσκαλό σας για το τι θα χρειαστείτε!

Ο βασικός εξοπλισμός είναι: Τα Γάντια, τα μπαντάζ και η μασέλα

Γάντια Πυγμαχίας
Το πρώτο σας ζευγάρι γάντια καλό θα ήταν να είναι μην ΜΜΑ (ακόμη και αν κάνετε ΜΜΑ) ή όπως λένε τα «ειδικευμένα» για το στόχο γάντια που είναι πιο πλατιά μπροστά. Επιλέξτε «All around boxing gloves» ή αλλιώς «training boxing gloves», που προστατεύουν τα χέρια σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις φάσεις της προπόνησης, είτε κάνετε ΜΜΑ, είτε Kick, είτε Box ή κάποιο άλλο μαχητικό άθλημα – πολεμική τέχνη.

Εκτός από το τι είδος του γαντιού παίζει μεγάλο ρόλο και το μέγεθος και αυτό εξαρτάται κυρίως από το βάρος του αθλητή. Για κάποιον που είναι έως 75 κιλά, συνήθως τα 12oz είναι αρκετά, μέχρι τα 90 κιλά είναι περίπου τα 14oz, πιο πάνω πάμε για τα 16oz και αν μιλάμε για super heavyweight κατηγορία τότε καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε με 16ρια γάντια και ίσως αργότερα γίνει μετάβαση σε 18oz γάντια box.

Αν κάνετε κάποια διαφορετική πολεμική τέχνη, όπως Καράτε ή Taekwondo υπάρχουν εξειδικευμένα γάντια. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ότι καλύτερο υπάρχει ποιοτικά καθώς τα γάντια είναι από τα αντικείμενα που δεν θα τα αλλάζετε συχνά.

Μπαντάζ – Επίδεσμοι Χεριών
Πολλοί τα αμελούν νομίζοντας ότι αρκεί το γάντι για την προστασία των χεριών ειδικά αν είστε από αυτούς που κάνουν μόνο σάκο. Πολύ κακώς όμως γιατί τα μπαντάζ είναι απαραίτητα καθώς προστατεύουν και την γροθιά και τον καρπό ενώ ταυτόχρονα είναι ότι καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας αρχάριος.

Μασέλα - Mouthguard
Το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι ένα από τα αξεσουάρ που πολλές φορές αμελούν οι ενδιαφερόμενοι. Μήπως θέλετε να σκεφτείτε τι προστατεύει ακριβώς; Η επιλογή της σωστής μασέλας θέλεις προσοχή αφού δεν πρέπει να σας ενοχλεί ή να εμποδίζει την αναπνοή. Μια καλή μασέλα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

Επιπλέον εξοπλισμός που θα χρειαστείτε: Πυγμαχικά παπούτσια,, επιγονατίδες, επιστραγαλίδες, επιαγκωνίδες, αθλητικά ρούχα – στολές πολεμικών τεχνών.

Πυγμαχικά παπούτσια
Είναι απαραίτητα μόνο αν κάνετε πυγμαχία σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι απαραίτητα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με κανονικά παπούτσια αλλά προτιμήστε ψηλά μποτάκια τα οποία θα έχετε δέσει σφιχτά.

Επιγονατίδες / Επιστραγαλίδες / Επιαγκωνίδες
Προστατέψτε όλα τα σημεία του σώματος αν και εφόσον χρειάζεται και επιλέξτε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Στολές Πολεμικών Τεχνών
Τώρα πλέον είτε είσαι αρχάριος είτε είσαι πιο προχωρημένος η στολή είναι απαραίτητη για κάθε μαχητικό άθλημα. Κάθε πολεμική τέχνη έχει τη δική της στολή και μπορείτε να βρείτε τη δική σας εδώ!
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι