Γιώργος Τζάνος: Η συνέντευξη μετά τη μεγάλη επιτυχία

εικόνα άρθρου
Ο Γιώργος Τζάνος, στο 51ο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε, κέρδισε στη κατηγορία -84 κ., τον Σέρβο Ούρος κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Αξιόλογη παρουσία είχαν όλοι οι έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Τζάνος στον πανελλήνιο οδηγό πολεμικών τεχνών μετά τη μεγάλη διάκριση.

Γιώργο ήταν αναμενόμενο για σένα το μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες;

Πίστευα εξαρχής ότι μπορούσα να τα καταφέρω . Στόχος μου είναι πάντα το χρυσό μετάλλιο . Δυστυχώς δεν ήρθε φέτος , αλλά με ικανοποιεί το γεγονός οτι κατάφερα να βρίσκομαι στο βάθρο των μεταλλίων . Το Καράτε πλέον λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού , ειναι ιδιαίτερα απρόβλεπτο και ανατρεπτικό και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα της διαιτησίας , της έδρας ,αλλά και της πολιτικής όπου επηρεάζει όλα τα αθλητικά γεγονότα . Για το λόγο αυτό, δεν το θεωρώ αναμενόμενο

Πες μας λίγα λόγια για την πορεία σου στο καράτε

Ξεκίνησα καράτε σε ηλικία 5 ετών και τους αγώνες στην ηλικία των 8. Έχανα συνέχεια μέχρι τα 13 μου και θυμάμαι χαρακτηριστικά ,πόσο πολύ με πείσμωσε αυτό το γεγονός . Εκεί πήρα την απόφαση να ασχοληθώ σοβαρά με αυτό που αγαπάω και να το κάνω σωστά . Από τότε έως σήμερα δεν έχασα στο πανελλήνιο και οι διακρίσεις στο εξωτερικό άρχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη . Η πρώτη μου μεγάλη διάκριση ήρθε όταν σαν έφηβος κατέκτησα την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό . Ύστερα κέρδισα το μετάλλιο στο παγκόσμιο των Νέων , Στο Ευρωπαϊκό Ανδρών ,σε ηλικία 18 ετών κατάφερα να πάω τελικό στην κατηγορία μου όπου κατέκτησα το αργυρό μετάλλιο . Έχω 2 μετάλλια (χρυσό 2009 & χάλκινο 2013) στους παγκόσμιους αγώνες (world games) που είναι σαν Ολυμπιάδα για τα μη Ολυμπιακά αθλήματα Και 3 Χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια στο πανευρωπαϊκό.

Εντυπωσιακή πορεία, που οφείλετε η μεγάλη σου επιτυχία μέχρι τώρα

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συνταγή , μονάχα σκληρή και ποιοτική δουλειά με άτομα που αγαπάς και σε αγαπάνε , επίσης χρειάζεται υπομονή και σωστός προγραμματισμός . Πιστεύω όμως ότι οφείλεται κυρίως , στους ανθρώπους που έχω δίπλα μου : οικογένεια , δάσκαλος, προπονητές , συναθλητές , φίλοι , μαθητές , υποστηρικτές και φυσικά η αγάπη και η ενέργεια που δέχομαι από τον κόσμο. Άλλωστε επιτυχία δεν είναι να κατακτάς ,αλλά να μοιράζεσαι.

Ποιοι είναι οι νέοι σου στόχοι;

Στόχος μου είναι να παραμείνω στο βάθρο σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις , κυνηγώντας την κορυφή . Κυρίως όμως με ενδιαφέρει να γίνομαι μέρα με την μέρα καλύτερος άνθρωπος , καλλιεργώντας όλο και περισσότερο το πνεύμα ,το νού και το σώμα μου ,καθώς αυτά τα τρία κομμάτια αποτελούν ένα ισόπλευρο τρίγωνο που φέρνει ισορροπία και φώτιση στην ζωή κάθε ανθρώπου και πόσο μάλλον σε έναν μαχητή πολεμικών τεχνών. Ευελπιστώ επίσης να ενταχθεί το Καράτε στην Ολυμπιάδα το 2020 ώστε να έχω πιθανότητες να αγωνιστώ και να διεκδικήσω και εκεί ένα μετάλλιο που τόσο πολύ μου λείπει . Τέλος , εύχομαι να καταφέρω να μεταδώσω στους μαθητές της σχολής μου , αρχές και βιώματα , βοηθώντας τους να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι και να γίνουν ικανότεροι και καλύτεροι από εμένα . Αυτός είναι ο επόμενος και τελευταίος μου στόχος.

Σας ευχαριστώ πολύ!
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι