Σοφά λόγια

Δίνε προσοχή στους εχθρούς σου, γιατί είναι οι πρώτοι που σου αποκαλύπτουν τα λάθη σου. (Αντισθένης)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών: Λίγα λόγια για μας

Στα περισσότερα σάιτ, το κείμενο «Σχετικά με…» παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο καθώς η ουσία τους δεν αλλάζει όσος χρόνος και αν περάσει∙ από αυτήν την άποψη, ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα καθώς ο χρόνος που έχει περάσει σημαδεύτηκε από τόσα πολλά πράγματα που μας υποχρεώνει να αλλάξουμε το κείμενο αυτό. Και προς μεγάλη μας χαρά, αυτό συμβαίνει επειδή καίτοι το βασικό μας «mission statement» δεν άλλαξε, οι τρόποι που η αρχική μας φιλοδοξία πραγματώθηκε στον ελληνικό κόσμο των πολεμικών τεχνών, πολλαπλασιάστηκαν –κάποτε και με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί.

Κατ’ αρχάς, καλύπτοντας, πιστεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη σκηνή των πολεμικών τεχνών της Ελλάδας εντοπίσαμε παράλληλα ότι υπάρχει μια ανάγκη, όχι γενικά για σάιτ-οδηγούς πολεμικών τεχνών, αλλά για ένα σάιτ που θα πρόσφερε πέρα από το ευρετήριο και μια βαθύτερη ματιά στις τέχνες και τα αθλήματα που αποτελούν αυτόν τον ιδιαίτερο κόσμο. Η αντίληψή μας, θέλει ένα τέτοιο σάιτ να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: τον οδηγό των σχολών, τη δημοσιογραφική κάλυψη της κίνησης γύρω από τις πολεμικές τέχνες και το πρωτογενές περιεχόμενο σχετικά με αυτές∙ μ’ άλλα λόγια, θέλουμε ο επισκέπτης του σάιτ να βρει όχι μόνο πληροφορίες για το ποια σχολή βρίσκεται κοντά του αλλά να βοηθηθεί να αντιληφθεί τι είναι αυτή η σχολή και το αντικείμενο που διδάσκει.

Βεβαίως και μόνο οι τρεις αυτοί πυλώνες θα ήταν αρκετή δουλειά για να μας κρατήσει απασχολημένους –και με ήδη 250 σχολές, 700 ειδήσεις, 45 συνεντεύξεις και 210 άρθρα που εμπλουτίζονται καθημερινά φαίνεται ότι όντως είναι! Όμως επειδή όπως ξέρουμε και από τις πολεμικές τέχνες κίνηση σημαίνει ζωή και ζωή σημαίνει αλλαγές, δουλεύοντας για αυτά συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν κι άλλες δραστηριότητες που θα μας επέτρεπαν να συμβάλλουμε στην προώθηση των πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα.

Οι επιδείξεις που διοργανώσαμε –μια μάλιστα εκ των οποίων ο Οδηγός τιμήθηκε με το Ρεκόρ Γκίνες ως διοργανωτής - το πρόγραμμα Τάι Τσι στο Πάρκο που έδωσε και δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να έρθουν σε επαφή με αυτή την ευεργετική πολεμική τέχνη και θεραπευτικό σύστημα, το πρόγραμμα Πολεμικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι που φέρνει τις τέχνες κοντά τους φοιτητές και οι εκδόσεις, το Στο Ντότζο του Ντέιβ Λόουρι και ο έντυπος «Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών» είναι τα κορυφαία σημεία της πορείας αυτής.

Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Ήδη έχουμε στο συρτάρι μας περισσότερα προγράμματα που θα φέρουν τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα πιο κοντά στην κοινωνία, ήδη διαπραγματευόμαστε περισσότερους τίτλους και ήδη συζητάμε με περισσότερες σχολές και αρθρογράφους∙ στόχος μας είναι η επόμενη εκδοχή αυτού του κειμένου να είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένη, ποσοτικά και ποιοτικά. Και αυτό επειδή η βασική μας πεποίθηση, ότι δηλαδή ιδωμένες στο σύνολό τους οι τέχνες αυτές είναι μια από τις πιο πολυδιάστατα ωφέλιμες ανθρώπινες δραστηριότητες, όχι μόνο δεν έχει κλονιστεί στο ελάχιστο αλλά ενδυναμώνεται κάθε μέρα που περνάει.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε κάτι που ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα τεθεί: Θέλοντας να φιλοξενούμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον υλικό, είναι αναπόφευκτο αργά ή γρήγορα να δημοσιεύσουμε ή να κάνουμε κάτι που ενδέχεται να πατήσει κάποια «κουμπιά» σε κάποιους· ιδιαίτερα σε ένα χώρο που ούτως ή άλλως έχει εγγενές το στοιχείο του (συνήθως καλοπροαίρετου) ανταγωνισμού, κάτι τέτοιο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβεί. Θα πρέπει λοιπόν να πούμε από το σημείο αυτό ότι ίσως κι εμείς οι ίδιοι να μη συμφωνούμε πάντοτε με κάτι που θα γράψει ένας επώνυμος αρθρογράφος· θα του επιτρέψουμε ωστόσο να το πει, θεωρώντας ότι έτσι ο επισκέπτης/αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να εκτεθεί καλύτερα σε όλο το φάσμα των απόψεων που υπάρχουν για τις πολεμικές τέχνες.

Η εμπειρία μας, τόσο από τις πολεμικές τέχνες, όσο και από τη ζωή, μας έχει διδάξει ότι καλό είναι να αποφεύγει κανείς τις μεγάλες κουβέντες και να επικεντρώνεται σ’ αυτό που έχει κάθε στιγμή να αντιμετωπίσει. Συνεπώς, δε θέλουμε να φλυαρήσουμε για το πόσα πράγματα έχουμε κάνει ή για το πόσα θα κάνουμε ακόμα και πόσο καλά θα τα κάνουμε. Θα μείνουμε στο να προσπαθούμε να τα κάνουμε και θα αφήσουμε σ’ εσάς, στους επισκέπτες του σάιτ να κρίνετε την προσπάθειά μας αυτή, επισημαίνοντάς μας πότε κάνουμε κάτι καλό και πότε κάτι μας ξέφυγε. Η επικοινωνία μαζί σας και οι αντιδράσεις σας στην πορεία του σάιτ και των άλλων κινήσεων που οργανώνουμε, θα λειτουργήσει για μας σαν την πυξίδα που θα μας δείχνει αν πάμε καλά ή όχι.

Αναζήτηση

Bujinkan Dojo Hellas
TCMA
Challenger custom sportwear
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
AIKIDO DOJO HERAKLION
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
Ομοσπονδία Krav Maga
Αθλόπολις
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική