Bujinkan Budo Taijutsu

Νιντζούτσου

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Το Budo Taijutsu αποτελείται από 9 σχολές που οι ρίζες τους ανάγονται στη φεουδαρχική Ιαπωνία περίπου 1000 χρόνια πριν. Μεταφέρθηκαν από τον Takamatsu O sensei στον σημερινό Grandmaster Masaaki Hatsumi ο οποίος ενώνοντας αυτες ίδρυσε το Bujinkan Νinjutsu (μετέπειτα Bujinkan Budo Taijutsu).

To ninjutsu δίνει έμφαση στην κινησιολογία. Η σωστή τοποθέτηση του σώματος, η φυσική και χαλαρή κίνηση, η ικανότητα προσαρμογής αλλά και η πνευματική στάση του ασκούμενου έχουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση. Το Budo Taijutsu είναι μια τέχνη που ισορροπεί ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό στοιχείο. Η κίνηση είναι άλλοτε χαλαρή και άλλοτε εκρηκτική. Η προπόνηση περιλαμβάνει άοπλη μάχη: χτυπήματα (Dakentaijutsu), λαβές-κλειδώματα-ρίψεις (Jutaijutsu) καθώς και ένοπλη μάχη με πολλά παραδοσιακά όπλα. Μέρος της προπόνησης αποτελούν επίσης οι ασκήσεις ευλυγισίας, οι αναπνευστικές ασκήσεις και οι ασκήσεις συγκέντρωσης και ευαισθησίας.

Προφίλ Δασκάλου
Στο Sanshin dojo (υπό την επίβλεψη των ΕBK DOJOS του Shihan Κώστα Κανάκη) διδάσκουν οι εκπαιδευτές: Κώστας Ξηρογιάννης - -Γιώργος Λυμπερίου- Πάτρικ Καραντινός. Με σεβασμό στις αρχές και τις παραδοσιακές διδασκαλίες της τέχνης, έχουν σκοπό να μεταδώσουν στον ασκούμενο τόσο την ικανότητα της αυτοάμυνας όσο και της πνευματικής καλλιέργειας. Μέσα από την προπόνηση ο ασκούμενος έχει τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στον εαυτό του και να αναπτύξει ικανότητες που θα τον βοηθήσουν σε κάθε τομέα της ζωής του.

Κώστας Ξηρογιάννης, τηλ: 6937037473, email: constantine.x8@gmail.com

Γιώργος Λυμπερίου, τηλ: 6934012072, email: g.e.lymberiou@gmail.com

Πάτρικ Καραντινός, τηλ: 6946917065
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι