40 χρόνια Budokan

εικόνα άρθρου
Την άνοιξη του 1975 ένας νεαρός άνδρας 20 χρονών, επέστρεψε από το εξωτερικό στην γενέτειρα του Κατερίνη.
Γεμάτος όνειρα και πάθος για την τέχνη ( άθλημα ) που αγάπησε πολύ, οργάνωσε σ` έναν μικρό υπόγειο χώρο στην οδό Π. Τσαλδάρη 5 στην Κατερίνη, τον πρώτο σύλλογο καράτε σ` όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο σύλλογος αυτός ονομάσθηκε Λέσχη Παραδοσιακών Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών Κατερίνης, με τον διακριτικό τίτλο «Budokan».

Ο νεαρός εκπαιδευτής ήξερε, ότι η εικόνα του κινηματογράφου της εποχής εκείνης, είχε δημιουργήσει το απόλυτο πρότυπο του μαχητή, που εξουδετερώνει τους αντιπάλους του σε κλάσμα δευτερολέπτου, με τρόπο μάλιστα εντυπωσιακό.

Οι δάσκαλοι όμως που του δίδαξαν την τέχνη στην Ευρώπη και στην Άπω Ανατολή, τον είχαν εκπαιδεύσει παράλληλα με την τεχνική, να είναι σεμνός, διακριτικός και πραγματιστής.
Σιγά σιγά, ο αριθμός των μαθητών μεγάλωνε και το μικρό υπόγειο άρχισε να γίνετε αποπνικτικό.

Ο νεαρός εκπαιδευτής έδινε το μέγιστο της ενέργειας του, παρασύροντας μαζί του τους μαθητές, στο απόγειο των επιδόσεων τους.

Με τα χρόνια δημιουργήθηκε ένας δυνατός πυρήνας καρατέ-κα, από ανθρώπους όλων των ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσέγγισαν τη Λέσχη καράτε Budokan, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Άλλοι επικεντρώθηκαν στις τεχνικές αυτοάμυνας, άλλοι στην καταπληκτική σωματική άσκηση που προσφέρει το καράτε, άλλοι στο να πετύχουν εσωτερική ισορροπία και αυτοσυγκέντρωση, άλλοι πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στο αγωνιστικό καράτε και πολλοί το έκαναν απλά για την ευεξία.
Παιδιά, έφηβοι, άνδρες και γυναίκες, φοιτητές, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, μαθήτευσαν στα «40» αυτά χρόνια κοντά στον Δάσκαλο Σταύρο Σταυριανίδη, ο οποίος ήταν ο νεαρός 20χρονος άνδρας του 1975, που έφερε το καράτε στην Κατερίνη.

Ο αριθμός τους ξεπερνά τις 10.000 χιλιάδες, σύμφωνα με τα αρχεία της Λέσχης. Πολλοί από αυτούς είναι σήμερα διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, τεχνίτες, οικογενειάρχες και πάντα έχουν να πουν έναν καλό λόγο για την μοναδική εμπειρία τους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Συνεχίζουν να φέρνουν τα παιδιά τους και σε αρκετές περιπτώσεις τα εγγόνια τους, στη λέσχη καράτε Budokan, εκτιμώντας βαθιά το παιδαγωγικό έργο που γίνεται σ αυτή.

Τα 40 χρόνια παρουσίας και εξάσκησης στο καράτε στη Κατερίνη θα γιορτάσει το Budokan με μια μεγάλη επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στις 19:30.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Διαβάστε περισσότερα για το BUDOKAN DOJO ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι